Over Thijs

Mijn naam is Thijs Wagenaar. Sinds 2016 ben ik aan het werk als sportpsycholoog in UtrechtMet de jaren heb ik al veel sporters op mentaal vlak mogen coachen. Van jonge ambiteuze sporters met grote dromen, tot Olympische sporters en profvoetballers. Daarnaast geef ik opleiding en training aan de trainers en coaches in de sport, omdat ik geloof dat we samen een grote invloed hebben op en verantwoordelijkheid hebben voor het sportklimaat dat we creëren. Ik bestrijk een regio die zich naast Utrecht uitstrekt van Amsterdam, Arnhem en Amersfoort tot Flevoland, Den Haag en Rotterdam.  

In mijn aanpak met sporters werk ik bewust op verschillende niveaus. Ik geloof niet enkel in de quick-fixes. Wanneer je bijvoorbeeld veel last hebt van wedstrijdspanning of het omgaan met druk, dan kan een ademhalingsoefening wel helpen, maar daarmee lossen we het probleem niet op. Daarvoor moeten we verder kijken.

Voor die diepte neem ik de tijd. Ik geloof dat wanneer je jezelf als atleet of trainer goed kent, dat je dan ook optimaal bezig kunt zijn met het ontwikkelen van je talent en het presteren op de toppen van je kunnen. Op een verantwoorde manier. Dat betekent dat je moet weten wat je krachten zijn, maar ook dat het nodig is dat je jouw uitdagingen, valkuilen en angsten in de ogen durft te kijken. Daar help ik bij.

Onder het motto ‘Space to grow’, ofwel ‘Ruimte om te groeien’, krijg je niet alleen praktische handvatten om je prestaties te verbeteren, maar ook de gelegenheid meer inzicht in jezelf te krijgen en jezelf als mens en sporter te ontwikkelen. Samen zorgen we ervoor dat je jouw volledige potentieel benut en duurzame successen bereikt in de sport.

Missie

Ik gun iedere atleet de ruimte om op een duurzame manier hun eigen talent optimaal te ontwikkelen en te benutten. Mijn missie is om bij te dragen aan een sportomgeving waarin dit kan. Door trainers en coaches te helpen deze omgeving voor sporters te scheppen, en door voor atleten een oordeelloze gesprekspartner en coach te zijn.

Visie

Door jezelf door en door te kennen als mens en atleet, geloof ik dat je je optimaal kunt blijven verbeteren. Dat leidt tot topprestaties. Dit doe je door je krachten te kennen, maar ook door je angsten en valkuilen aan te durven kijken. Ik help je daarbij

Heb je een vraag over de mogelijkheden of ga je graag de samenwerking met mij aan?

× Stel je vraag